Geleceğinize Yatırım Yapın

İnsan Asansörü

İnsan asansörleri konutlar, iş yerleri ve AVM’lerde insan taşıma maksadı ile kullanılan asansörlerdir. Kapasite olarak 3-20 kişi arasında değişen ve küçük ve orta kabin boyutlarında imal edilen asansörler olarak belirlenmektedir. En yaygın kullanılan ağırlık kapasiteleri 320-400 ve 630 kg şeklindedir. İnsan asansörü ölçüleri yapılardaki ihtiyaca ve kapasiteye göre belirlenmektedir. Asansör kuyuları için ayrılan bölgenin genişliği asansör ölçüleri için belirleyici kıstaslar arasında yer almaktadır.

-------------------------------------------------------

Yük Asansörü

Yük asansörü nedir? Yük asansör sistemleri bir yükün yükü taşıyan kişi ile birlikte güvenli şekilde taşınmasını sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler ağır yüklerin taşınmasında kullanılmaktadır. Genellikle kapalı kabin olarak üretilmektedir. Yük asansörleri üretimine bağlı olarak genellikle 500 kg ile 13.000 kg arasında yüklerin taşınması sağlamak amacıyla üretilmektedir. Yük asansörlerinin insan asansörlerine göre farkı ise asansör sisteminde konfor ve hız etmenlerinden ziyade yükün taşınmasına odaklı planlanmış olmasıdır. İnsan asansörlerinde hız ve konfor ön planda tutulurken yük asansörlerinde yük kapasitesi ve yükleme imkanları gibi başka etmenler ön planda tutulmaktadır.

-------------------------------------------------------

Hidrolik Asansör

Hidrolik asansör sistemleri tahrik gücünün hidrolik pompasının pistonlara iletilmesi ile çalışan asansör sistemleridir. Hidrolik asansör sistemleri insan ve yük taşıma sistemlerinde tercih edilmektedir. Düşük katlı yapılarda kullanılmaktadır. Hidrolik asansör çalışma prensibi diğer asansör sistemleri ile benzerlik göstermekle birlikte büyük farklara da sahiptir. Aşağı yönlü hareket hidrolik sistemlerde kabinin kendi ağırlığı ile olmaktadır. Hidrolik asansör sistemlerinin sınıflandırılması şu şekildedir;

  • Direk tahrikli sistemler
  • Merkezden direk tahrikli
  • Yandan direk tahrikli
  • Tek pistonlu
  • Çift pistonlu
  • İndirek tahrikli sistemler
  • Karşı ağırlıktan tahrikli

-------------------------------------------------------

Panoramik Asansör

Panoramik asansör kabini ön ve yanlardan cam olarak imal edilmiş kabinli asansörlerdir. Etrafı görmeyi sağlayan ve konfor amaçlı asansör sistemleridir. Panoramik asansör sistemleri kullanıldığı yapıya bağlı olarak hidrolik ya da elektrik tahrikli olarak imal edilebilmektedir. Panoramik asansör sistemleri özellikle AVM’lerde ve açık alanlarda kullanılmaktadır. Panoramik asansör sistemlerinde halatlı sistemleri kullanıldığında halatların gizlenmesi ve daha estetik görünümler elde edilmesi için panoramik asansör perdesi kullanılmaktadır. Yaygın kullanılan panoramik asansörlerin kapasiteleri 640 – 5000 kg arasında değişmektedir. Panoramik asansör sistemlerinin genelde hızları ise 0,63 m/sn. ile 2,5 m/sn. arasında değişiklik göstermektedir.

-------------------------------------------------------

Araç Asansörü

Araç asansörleri özellikle artan araç sayısına otopark çözümü bulmak için kullanılan bir çözümdür. Bina üstleri ve bodrum katlarının otopark olarak kullanılmasına imkan araç asansörleri sayesinde sağlanmaktadır. Ekosan Asansör Sistemleri asansör firmamız çok uygun araç asansörü fiyatları ile araç asansörleri temin etmektedir. Araç asansörü kurdurmak istiyorsanız yapmanız gereken işlem firmamız ile iletişime geçerek bilgi ve fiyat teklifi almaktır. Araç asansörü Ankara firmalarından olan firmamız istediğiniz yere ve gerekli yönetmeliklere uygun olan asansörü sizin için projelendirecek ve montajını gerçekleştirecektir.

-------------------------------------------------------

Sedye Asansörü

Sedye asansörleri sedye üzerindeki hasta ve refakatçisini taşıyacak kapasiteye sahip olan asansör sistemleridir. Özellikle hastanelerde ve huzurevi ve bakımevleri gibi sedye ile hasta trafiğinin yoğun olduğu yerlerde tercih edilmektedir. Sedye asansörü kapı ölçüleri normal asansörlere göre daha geniştir. Bunun sebebi sedye ile kolayca girilmesi ve çıkılmasını sağlamaktır. Sedye asansörlerinde tıbbi zaman sorunları ve hasta konforu göz önüne alınmaktadır. Bu nedenle katlarda hassas kabin ayarlaması yapılarak sedye giriş çıkışlarında hastaların sarsılmaması sağlanmaktadır.